C.J. Wiersma

Agrarische Producten

Jan Schotanuswei 15

 

8567LA Oudemirdum 0514-572178

LAVOR

Stro- en houtvezels

Rundvee, varkens, pluimvee, paarden: ze verdienen de vezelproducten van Lavor.
Strooisels die comfortabel en gezond zijn voor de dieren én praktisch voor u. U hebt de keuze uit zaagsel, houtvezel, strovezel, koolzaadstrovezel en hennepstrovezel. Topproducten, die een uitstekende basis vormen voor elke stal.

 

Zaagsel
Zaagsel is het overbekende restproduct van de houtverwerkende industrie. De fijne houtdeeltjes komen vrij
bij machinale zaagbewerkingen. Een opvallende eigenschap van zaagsel is het enorme absorptievermogen. Het neemt veel en vooral snél vocht op. Door de fijne structuur blijft de mest dik vloeibaar en raken afvoerputten niet verstopt. De topkwaliteit van het Lavor zaagsel herkent u aan de lichte, heldere kleur. Het zaagsel is droog en gezeefd.

Het zaagsel wordt geleverd in een handzame verpakking van 20 kg.

Gebruikersdoel: rundvee en varkens.

 

Houtvezel
Ook houtvezels vormen een restproduct dat vrijkomt bij machinale houtbewerkingen. De Lavor houtkrullen zijn stofarm. Dat is van belang voor uw dieren, omdat stof de ademhaling kan bemoeilijken. Bovendien zijn de vezels vrij van schadelijke delen zoals splinters en schors. Houtvezels dient u regelmatig te verversen. U benut de eigenschappen van het materiaal dan optimaal. Een bijkomend voordeel is dat een stal met verse houtkrullen een lust voor het oog is. Houtvezel wordt geleverd in handzame verpakkingen van 22,5 en 25 kg.Gebruikersdoel: paarden, rundvee, pluimvee en varkens.
 

Tarwestrovezel
De traditionele bodembedekker van de stal. Het Lavor tarwestrovezel is zowel gemalen als gehakseld leverbaar. Voordat het stro wordt verpakt in balen, wordt het stof zoveel mogelijk verwijderd. Een gunstige eigenschap van het tarwestrovezel is de snelle vertering. Na uitmesting van de stal is het gebruikte stro een uitstekende bemestingsstof voor de akkerbouw. Het vormt een bron van voedingsstoffen en houdt bovendien de structuur van de grond los. Tarwestrovezel wordt geleverd in een handzame verpakking van 20 kg. Gebruikersdoel: rund- vee, varkens, paarden en konijnen.
 

Koolzaadstrovezel
Koolzaadstrovezel is sterk in opkomst. Van koolzaadolie kan brandstof gemaakt worden. Deze ‘groene’ energie verklaart de toenemende
teelt van koolzaad. Het restproduct is een gewilde bodembedekker in stallen. Dat is niet verwonderlijk. Het Lavor koolzaadstrovezel is stofvrij en composteert in ca. zes weken tot een uitstekende meststof. Opvallend is verder de ammoniakbindende eigenschap van het vezel. De vochtopname is bovendien hoog. Het koolzaadstrovezel is zowel gemalen als gehakseld leverbaar. Gemalen is bij uitstek geschikt voor de rundveestallen.
Koolzaadstrovezel wordt geleverd in een handzame  verpakking van 20 kg. Gebruikersdoel: rundvee en paarden.

 

Hennepstrovezel
Sterkste punt van het Lavor hennepstrovezel is de enorme ammoniakopname. Tel daarbij op de structuur van het vezel en de hoge vochtabsorptie, en de voordelen van hennepstrovezel zijn compleet Een bodembedekker die zonder meer gezond is voor de dieren. Het restproduct is een uitstekende meststof die snel verteert en de vruchtbaarheid van de grond stimuleert.
Hennepstrovezel wordt geleverd in een handzame verpakking van 15 kg. Gebruikersdoel: paarden en konijnen.